Ürkmez festivali başladı

tarafından
47
Ürkmez festivali başladı

Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 5 gün sürecek Ürkmez Kültür ve Sanat Festivali, sergi açılışı ve tiyatro gösterisi ile başladı.

Seferihisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Ürkmez Kültür Sanat Merkezi’nin öncülüğünde “Kültür ve Sanat” temalı festivalin ilk gününde, renkli görüntüler yaşandı. Kültür ve Sanat Merkezi’nin içinde bulunan Resim Atölyesi, Masal Evleri, Çini Atölyesi, Dikiş ve El Sanatları Atölyesi, Cam Kumlama Atölyesi kursiyerlerinin yıl içinde yaptığı tasarımlar ve eserler, “Yıl Sonu Karma Sergisi” adı altında sergilendi. Serginin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ve Nuriye Hepterlikçi’de katıldı. Sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Yetişkin, “Geçtiğimiz günlerde de İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, cam kumlama çalışmalarının yer aldığı güzel bir sergi açtık. Umarım diğer sanat dallarında da başarılara imza atmaya devam ederiz” dedi.

Festivalin ilk günü, Kültür ve Sanat Merkezi’nin Tiyatro Atölyem oyuncuları tarafından sahnelenen ve büyük ilgi gören “Artist Mektebi” adlı oyunla sona erdi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı