Gilead Türkiye ekibi büyümeye devam ediyor

tarafından
77
Gilead Türkiye ekibi büyümeye devam ediyor

Gilead Türkiye ekibi yeni isimlerle genişliyor. Ambisome Ürün Yönetimi Direktör Yardımcılığı’na Ezgi Teksoy Kılınç atanırken, Finans ve Muhasebe Müdürlüğü’ne Alper Öztokatlı getirildi

 

Dünyada 38’den fazla ülkede faaliyet gösteren bilim şirketi Gilead’ın Türkiye ekibi yeni katılımlarla genişlemeye devam ediyor. HIV/AIDS, Hepatit B, Hepatit C, hematoloji, enflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları alanlarında önde gelen yenilikçi bir ilaç şirketi olarak tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulaşım ile yeni tedavi araştırmaları alanlarında ilerlemeler sağlayan Gilead’ın Türkiye ekibine iki yeni isim daha katıldı. 

 

Gilead Türkiye Ambisome Ürün Yönetimi Direktör Yardımcılığı’na Ezgi Teksoy Kılınç getirilirken, Alper Öztokatlı Finans ve Muhasebe Müdürü olarak Gilead Türkiye ekibine katıldı.

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Ezgi Teksoy Kılınç, iş hayatına Deloitte Consulting’de başladı. Northwestern University Kellogg School of Management’da MBA eğitimini tamamladıktan sonra Onkoloji Ürün Müdürü olarak Eli Lilly’de kariyerine devam etti. Daha sonra Roche firmasında meme kanseri üzerine çalışmalarını yürüttü. Teksoy, Haziran 2021 itibarıyla Gilead Türkiye ekibine katıldı.

Alper Öztokatlı, Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Kariyerine QNB Finansbank’ta Finansal Analist olarak başladı. Daha sonra Mali Müşavirlik ve Denetim sektöründe Muhasebe Uzmanı olarak devam etti. 2012’de Eli Lilly ile ilaç sektörüne adım attı. Öztokatlı, Haziran 2021’de Gilead ekibine dahil oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı