Selda Akay İlk Kitabıyla Ses Getiriyor – Türkiye Haber Merkezi

tarafından
123
Selda Akay İlk Kitabıyla Ses Getiriyor – Türkiye Haber Merkezi


Kırılan Can Parçası, Selda Akay’ın kaleminden roman türünde yazılmış; çocuklara yapılan zulüm ve anlayışsızlık çıkmazında ve ayrıca  sevginin ne kadar küçük ama ne kadar önemli olduğunu vurgulayan eseri Günce Yayınlarından raflardaki yerini aldı.

Yaşamın kıyısında pembe kapaklı bir günlük tutarcasına hayatın ta içinden sıcacık bir öyküsü olan Kırılan Can Parçası hayatın karşısına neler getireceğini bilmeden denizde ilerlerken sivri bir kayalığın kıyısından kılpayı geçercesine, yaşamına devam eden bir aşağı bir yukarı hareket eden sandalın denizle olan uyumuna imrenircesine yaşanan bir hayat öyküsü.

Selda Akay eseri için şöyle söylüyor; ”Yazmamak benim için bir son muydu yoksa sonun başlangıcı mıydı bilmiyorum. Kırılan Can Parçası’nı kaleme alarak sanki batan güneşim yeniden doğdu hayatımda. Hayatın bana sunduklarının farkına varmama sebep oldu. Etrafımda aynı enerjiyi verebilmek ve sanki yaşarcasına içine sokmaya çalıştığım kitabımı Yeşilçam dizisi izler gibi okuyacağınızı düşünüyorum. Kitabımı okumaya başladığınızda kitaptaki tüm karakterlere sempati duymaya başlayacağınızı biliyorum. Özellikle Leyla’ya farklı bir empati besleyeceksiniz. Leyla’nın evliliği, üvey oğlu Ömer’le bağı, Ömer’in saadeti için bir ömür feda edebileceği anneliği, hasret, entrikalardan uzak gerçek duygular sizi içine çekecek ve aklınızda tam Yeşilçam sahneleri canlanacak. Sibel’in ve Ömer’in daha anlatılacak çok hikayesi varmış gibi hissedeceğiniz kitabımı kendime has, sanki içimizdeki sancıya mana getirirmişçesine hayat vereye çalıştım.”

 

HABER: Suna Baykam Sapan