Asgari ücretten az bir maaşla çalışan, 3 üniversite mezunu genç kadın;”Şu an hükümet yetkililerinin hiçbir şekilde konuşmaya hakkı yok”

tarafından
86
Asgari ücretten az bir maaşla çalışan, 3 üniversite mezunu genç kadın;”Şu an hükümet yetkililerinin hiçbir şekilde konuşmaya hakkı yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Isparta’da CHP’li isimlerle beraber çalışma yaptığı sırada derdini anlatan, 3 üniversite mezunu genç bir kadın, “Asgari ücretin bile altındayım. Hükümet yetkililerinin hiçbir şekilde konuşmaya hakkı yok” dedi.

Isparta’da Cumhuriyet Halk Partisi 21 milletvekilinin katılımında şehrin farklı noktalarında çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar kapsamında CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ziyaret ettiği bir kafede genç bir kadınla sohbet etti. Gençlerin sorunlarını anlatan genç kadın 3 üniversite bitirdiğini ancak asgari ücretten daha düşük bir maaş aldığını dile getirdi. Genç kadın, “3 üniversite mezunuyum, Karamanlıyım. Halı fabrikasında çalışıyorum. Asgari ücretin bile altındayım. İŞ-KUR’un, İş Başı Eğitim Programı’ndan çalışıyorum. Bugünkü halimize çok şükür 17 ay boyunca iş aradım. Bulamasaydım ne yapacaktım, bilmiyorum. Şu an hükümet yetkililerinin hiçbir şekilde konuşmaya hakkı yok” dedi.

“SARAY ŞATAFAT İÇİNDE YAŞARKEN VATANDAŞIMIZ KAN AĞLIYOR”

O anları sosyal medya hesabından paylaşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “AKP iktidarında işsizlik ve geçim sıkıntısı vatandaşın en büyük derdi haline geldi. 3 üniversite mezunu olan Ispartalı yurttaşımız asgari ücretin bile altında bir ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Saray şatafat içinde yaşarken vatandaşımız kan ağlıyor!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı