Betonsa, betonun kalitesini Vodafone teknolojisiyle anlık ve uzaktan takip ettiriyor

tarafından
137
Betonsa, betonun kalitesini Vodafone teknolojisiyle anlık ve uzaktan takip ettiriyor

Vodafone Business, dijital çözümleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf imkanı sunuyor. Akçansa’nın hazır beton markası Betonsa, Vodafone Business teknolojilerinin kullanıldığı Smart Beton çözümüyle bir ilke imza atarak beton sınıfının anlık takip edilmesini sağlıyor. Betonun kalitesi içine yerleştirilen dijital sensörlerle ölçülüyor. Betonsa, Vodafone Business’ın sunduğu teknolojik altyapı sayesinde kalitesinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan ve müşterileriyle paylaşan ilk beton firması olurken son tüketici de telefona yüklenen uygulama ile projesinde kullanılan betonun sınıfını gerçek verilerle anlık kontrol edebiliyor.
Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, iş ortaklarını geleceğe hazırlıyor. Vodafone Business dijital çözümleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf imkanı sunarken en doğru kanalları kullanarak müşteri memnuniyetinin korunmasını sağlıyor. Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın hazır beton markası Betonsa, beton üretiminin dijital dönüşümünü sağlamak için Vodafone Business teknolojilerini seçti. Vodafone Business ve Betonsa, Türkiye’de bir ilk olan projeyle beton sınıfının gerçek zamanlı uzaktan takip edilerek ölçülmesini, raporlanmasını ve dijital ortamda paylaşılmasını sağlıyor. Betonsa bu proje ile kalitesinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan ve müşterileriyle paylaşabilen ilk hazır beton firması oldu.
Vodafone Business ve Betonsa’nın güçbirliği yaptığı ‘Smart Beton’ projesiyle yapılarda kullanılan betonun kalitesi ve sağlamlığı, telefona yüklenen uygulama ile şeffaf bir şekilde anlık takip edilebiliyor. Vodafone Business’ın Betonsa’ya sunduğu teknolojik altyapı ile betonun kalitesi içine yerleştirilen dijital sensörlerle ölçülüyor. Üretilen betonun kalite parametrelerinin sınıflandırılması için birçok veri sistemde kayıt altına alınıyor. Bu kayıtlar, Betonsa’nın müşterileriyle de güvenli bir şekilde paylaşılabiliyor.

Meltem Bakiler Şahin: Katma değerli çözümler sunuyoruz

İşletmelerin maliyetlerini azaltmak ve verimliliği artırmak için dijitalleşmeye odaklanması gerektiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Türkiye’de perakendeden tarıma, finanstan inşaata her sektörden işletmelerin ‘dijital iş ortağı’ olarak, Nesnelerin İnterneti’nden bulut uygulamalarına, bina içi ağ çözümlerinden mobil iletişime kadar geniş bir alanda katma değerli çözümler sunduklarını vurguladı. Meltem Bakiler Şahin, şöyle devam etti:
“Yıllardır güvenlik, tasarruf, verimlilik artışı ve fırsatları kaçırmamak açısından dijitalleşmenin şart olduğunu, dijitalleşmenin rekabette işletmeleri bir adım öne geçireceğini söylüyoruz. Çünkü dijitalleşme hem iş yapış yöntemlerini hem işletmeleri hem müşteri deneyimini yeniden şekillendiriyor. Biz de sunduğumuz çözümlerle işletmelerin üretimden enerji ve makine takibine kadar tüm iş süreçlerini uzaktan takip ederek yönetmelerini ve kesintisiz sürdürmelerini sağlıyoruz. Betonsa ile yaptığımız projeyi çok önemsiyoruz. Betonsa, uzun yıllardır kaliteli üretim yapan, sektörünün lider şirketlerinden. Bu özelliğini dijitalleşme ve inovasyon konusunda da gösteriyor. Yaptığımız iş birliği ile yapılarda kullanılan betonun sınıfının gerçek zamanlı kontrol edilebilir hale getirilmesini sağladık. Türkiye’de bir ilk olarak sadece Betonsa değil müşterileri de betonun kalitesini uzaktan kontrol edebiliyor. Operasyonel verimlilik, uzaktan yönetim ve verimli çalışma çözümlerimizle işletmelerimize destek vermeye devam edeceğiz.”

Barış Karahüseyin: Sektörde dijitalleşmeye öncülük ediyoruz

Akçansa Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Barış Karahüseyin de “Dijitalleşme, Akçansa için önemli yatırım kalemleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sektörümüzün geleceğine de yön vermek arzusuyla hazır beton gibi geleneksel bir üründe dijital dönüşüm gerçekleştirmek için yola çıktık. Betonun kalitesini, içine yerleştirdiğimiz dijital sensörler yardımıyla belirleyip uzaktan takip edebileceğimiz bir ürün geliştirmek istedik. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz altyapı hizmetlerini, Vodafone bize eksiksiz sağladı. Sunulan bu çözüm, Türkiye’de bir ilk ve Betonsa bu yeni ürünle sektörde dijitalizasyon ve inovasyon alanında öncülük etmeye devam ediyor” dedi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)