Chp Ankara kurumsal kimliği bu konuda tarafsızdır

tarafından
68
Chp Ankara kurumsal kimliği bu konuda tarafsızdır

CHP Ankara İl Başkanı Av. Ali Hikmet Akıllı, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sendikal örgütlenme konusundaki yapılan spekülasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Akıllı, yanlış anlamaları ortadan kaldırmak amacıyla yaptığı açıklamada, yaşananlarla ilgili bilgi verdi ve partisinin sendikal faaliyetleri temel bir hak olarak gördüğünü dile getirdi.

İl başkanı ve CHP Ankara kurumsal kimliği bu konuda tarafsız olduklarını vurgulayan Başkan Akıllı'nın açıklaması şöyle:

"Son günlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sendikal çalışma yürüten bazı çevrelerin, gerek il başkanı olarak benim gerekse kurumsal olarak Ankara İl Başkanlığının tutumunu speküle ettiği izlenmektedir. Başka yanlış anlamalara meydan verilmemesi bakımından gerek il başkanı olarak benim ve yine kurumsal olarak CHP Ankara İl Başkanlığının tutumunun kamuoyu ile paylaşılmasında yarar görülmüştür.

1- Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ya da kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı; Ankara Büyükşehir belediyesinde, yetkili sendikaya karşı yeni örgütlenmeye çalışan sendikalar arasında bir tercihte bulunma noktasında değildir. Dolayısıyla il başkanı ve CHP Ankara kurumsal kimliği bu konuda tarafsızdır. 

2- Bazı Parti yöneticilerimizin kişisel tercihleri doğrultusunda sendikal faaliyette bulunmaları olağan karşılanmalıdır. Ancak yukarıda belirtilen temel ilke karşısında, bu arkadaşlarımızın parti adına hareket ettikleri söylenemeyeceği gibi yaptıkları çalışmaların CHP İl Başkanı ya da İl Başkanlığının kurumsal kimliğine mal edilmesi mümkün değildir. Öte yandan bu arkadaşlarımızın da her adımlarında bir yönetici sorumluluğu ile davranmaları ve parti kurumsal kimliğini zor duruma düşürecek tutum ve davranışlardan kaçınmaları gerektiği açıktır.

SENDİKAYI SEÇME KONUSUNDA ÖZGÜRCE HAREKET EDEBİLMELERİ GEREKİR

3- CHP Ankara İl Başkanlığı; ideolojisi gereği sendika hakkını temel haklardan biri olarak görür. Dolayısıyla, ABB emekçilerinin üye olacakları sendikayı seçme konusunda özgürce hareket edebilmeleri gerekir. Bu nedenle, nerden gelirse gelsin, emekçinin bu konudaki seçimini etkilemeye yönelik işten çıkarma vb. her türlü baskı ve tehdidin karşısında olduğumuzu, böyle bir durumla karşılaşıldığında siyasetin olanakları çerçevesinde müdahale etmekten geri durmayacağımızı da ifade etmek isteriz.

Mesleğine kamu sendikalarında başlamış, 90'lı yılların başında kamu görevlilerinin sendikal mücadelesinde yer almış bir siyasetçi olarak; statükoya karşı birlikte mücadele etmesi gerekenlerin, birbirleri ile mücadele etmediği bir süreç diliyorum."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı