Chp’li yavuz köylerde yaşanan sorunlara isyan etti

tarafından
68
Chp’li yavuz köylerde yaşanan sorunlara isyan etti
CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, köylerde yaşanan sorunları ve vatandaşların taleplerini gündeme getirdi. Yavuz, “AKP’ye oy vermeyen köyler yol, su, elektrik, okul yapılmayarak cezalandırılıyor” dedi.
CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, kırsal mahalle statüsünde bulunan köylerin tamamında içme sularının olmadığını ya da az aktığını, alt yapı sorunu olduğunu, yol ve ulaşım sıkıntısı yaşandığını, elektriğin olmadığını, sağlık ocağı, okul ve park gibi temel ihtiyaçların karşılanmadığını anlattı. Başkan Yavuz şunları söyledi:
“AKP’YE OY VERMEDİKLERİ İÇİN YOL YAPILMIYOR, SU VE ELEKTRİK VERİLMİYOR”
“Hizmetin kişilere değil tüm yurttaşlara olması gerektiğine inanıyoruz. Yalnızca 400 metrelik yolu olan bir köydeyiz. Bugün yetkililere gidip yol ihtiyaçları belirtildiği zaman onlara söylenen ‘sizin köyde bizim partiye oy çıkmadı, biz de sizin yolunuzu yapmıyoruz’ diyerek terbiyesizce yurttaşlarımıza cevap veriliyor. Tüm başvurulara rağmen sırf AKP’ye oy vermedikleri için yol yapılmıyor, su gelmiyor, elektrik gelmiyor.”
“YOL OLMADIĞI İÇNİ İNSANLAR AŞI OLMAYA GİDEMİYOR”
“Vicdanlara sesleniyoruz. Eğer bizden değilseniz ötekisiniz diye yurttaşlarımızı kutuplaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bugün sırf AKP’ye oy vermeyen köylere hizmet götürülmemesi vicdanları sızlatıyor. Tüm yetkilere sesleniyoruz. Hizmet herkes eşit seviyede olmalıdır. Seçim meydanlarında Hz. Ömer’in adaletini anlatan iktidar anlayışı, kendilerine oy vermedi diye vatandaşı perişan etmektedir. İnsanlar 35-40 kilometre yol gidip aşı olmaya çalışıyorlar ancak gidemiyorlar. En erken zamanda sizlere bu yaptığınızın hesabını bu halk sandıkta soracaktır. Seçim yakındır ve seçimde adaleti yurttaşlar sağlayacaklardır.”
“OKUL, PARK VE YEŞİL ALAN YOK”
“Gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için de ne yazık ki bir okul yok, oyun alanı yok, yeşil alan yok. Devlet olarak bu vatandaşlara sahip çıkmak zorundayız. Vatandaşlarımızın yanına sadece seçim zamanında gelip, kapılarını çalıp oy istemekle olmuyor. Bugün vatandaşlar burada eşit yurttaş haklarından faydalanamıyorlar.”
“DEDAŞ TERÖRÜ DEVAM EDİYOR”
“2021’de köylerimizdeki yaşanan bu durum içler acısıdır. Köylerimizin hiçbirinde alt yapı yok. Ulaşım sorunu var. DEDAŞ terörü devam etmektedir. Bugün bir köyümüzde DSİ Genel Müdürlüğü’nün yazmış olduğu çalışmalar var. Tarım arazilerimizin yüz dönümüne yakın bir arazisi işgal edilmiştir. Devlet yetkililerin buna da bir çözüm bulmasını istiyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayamıyorsak, yönetemiyorsak, bu mevkilerde durmanın anlamı yoktur.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı