DEÜ uzaktan eğitime hazır

tarafından
282
DEÜ uzaktan eğitime hazır

Dokuz Eylül Üniversitesi Ekim ayında ‘online’ şekilde başlayacak olan 2020-2021 Akademik Yılına hazır. Kovid-19 pandemisi nedeniyle Güz döneminde de uzaktan eğitime devam edeceklerini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Güçlü bir altyapıya sahip olan ‘onlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’nin kalitesini arttırarak, öğrenci ve akademisyenlerimizin yüz yüze eğitimler kadar verimli bir dönem geçirmesi için çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Uzman akademik kadrosu ve güçlü teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin önde gelen kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi, Ekim ayında başlayacak olan yeni akademik yıla online eğitim materyallerinin niteliğini arttıran çalışmalarını tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi, yıllardır sürdürdüğü online eğitim alanındaki tecrübesini, güncellenen altyapı ile birleştirdi. Bir yandan kapasite artışı, diğer yandan da eğitici materyallerin niteliği geliştirilmesi sağlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DEUZEM) güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün yenilenen ‘OnlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’ ile Güz dönemine hazır olduğunu belirtti. Rektör Hotar, “Öğrenci ve akademisyenlerimizin yüz yüze eğitimler kadar verimli bir dönem geçirmesi için çalışmalarımızı tamamladık. ‘onlineDEU – Öğrenme Yönetim Sistemi’ ile gençlerimizin kolayca erişebilecekleri, nitelikli eğitim imkanlarına sahip bir eğitim modeli oluşturduk. Pandemi döneminde etkileşimli bir eğitim modeliyle öğrencilerimize eğitim imkanı sunacağız” dedi.

NİTELİKLİ EĞİTİM

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Her zaman daha iyiye ulaşma felsefesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından olan Üniversitemiz, sahip olduğu güçlü teknolojik altyapısı online çalışmalarını uzun süredir sürdürmekteydi. Bu nedenle Pandemi dönemine hızlıca adapte olarak uzaktan eğitimi başarıyla yürüten üniversitelerin başında geldik. Sahip olduğumuz bu teknolojik gücün daha da iyileştirmesi amacıyla öğrenci ve akademisyenlerimizin de katkılarını göz ardı etmedik. Eğitimcilerimizin eğitimlerini de online platformlara taşıdık. Senkron ve asenkron eğitimlerimizin içeriklerini zenginleştirerek öğrencilerimize yüz yüze eğitimde olduğu gibi kaliteli eğitimi vermeye devam edeceğiz. Uzaktan eğitimde de öncü ve güven veren bir kurum olan Dokuz Eylül Üniversitesi, 2020-2021 Akademik yılına daha güçlü alt yapısıyla hazır” diye konuştu. Rektör Hotar, online eğitimin yanı sıra, yıl boyunca gerçekleştirilen personel, öğrenci ve vatandaşların bir araya geldiği sosyal etkinlikleri de dijital ortama taşıdıklarını, altyapı konusunda yatırımların artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

ÖĞRENCİ DOSTU SİSTEM

DEUZEM Müdürü Prof. Dr. Bahar Baran, DEUZEM web sitesinin öğrenci dostu olarak güncellendiğini belirterek, “Akademik yılda en küçük bir aksaklığın yaşanmaması için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak tüm bilgileri içeren, öğrenci ve öğretim üyelerimize yönelik uzaktan eğitim rehberi hazırladık. Tüm birimlerde onlineDEU temsilcileri seçildi ve eğitimler verildi. Sistemin sorunsuz ilerlemesi amacıyla uzaktan eğitimde üniversitemize ait iş akışı ve görevler çıkartılarak birimlere gönderildi” dedi.

YOĞUN KATILIM

2019-2020 Akademik yılı bahar ve yaz dönemlerinde onlineDEÜ ile 53 bin 834 canlı sınıf oluşturuldu, 12 bin 830 canlı ders açıldı. 76 bin 065 öğrencinin online olarak katıldığı eğitimlerde; 6 milyon 575 bin 338 oturum açılırken; 4155 eğitmen de görev aldı. Öğrenciler, akademisyenlere 58 bin 876 adet mesaj gönderdi. Yaklaşık 2 milyon materyalin oluşturulduğu eğitimlerde 31 bin 387 ödev konusu açıldı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)