Groupama Sürüş Akademisi Intercity İstanbul Park’ta Başlıyor

tarafından
227
Groupama Sürüş Akademisi Intercity İstanbul Park’ta Başlıyor

Groupama Sigorta, her yıl binlerce insanın can ve mal kaybına sebep olan trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla Intercity İstanbul Park iş birliğiyle Groupama Sürüş Akademisi’ni hayata geçirdi. Sigorta şirketleri arasında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve “Güvenli yollar Groupama ile başlar!” sloganıyla kasko poliçesi sahiplerine seslenen proje kapsamında trafikte daha güvenli bir sürüş için hazırlanan, teorik ve uygulama aşamalarını içeren özel bir eğitim programı sunuluyor.

 

Groupama Sigorta ‘Güvenli yollar Groupama ile başlar!’ sloganıyla Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı güvenli sürüş tesisinin yer aldığı Intercity İstanbul Park’ta ‘Groupama Sürüş Akademisi’ni başlatıyor. Intercity İstanbul Park’ta Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın imzalarıyla hayata geçirilen projede güvenli sürüş eğitimi ile Groupama Sigorta, kasko sigortalılarının yalnızca kaza veya hasar anında değil olası kazaların önüne geçmek için de her zaman yanlarında olduğunu vurguluyor.

Türkiye’de her yıl yaşanan trafik kazaları, can ve mal kaybına sebep olurken kazaların yüzde 88’i  sürücü hatasından kaynaklanıyor.[1] Groupama Sigorta  kasko sigortalılarının ve ailelerinin trafikte daha güvenli seyahat edebilmeleri için Groupama Sürüş Akademisi ile hazırladığı eğitim programında riskleri minimuma indirmeyi ve trafik kazaları konusunda bilinç oluşturmayı amaçlıyor.

 

Türkiye’de sigortalılarına güvenli sürüş eğitimi veren ilk sigorta şirketi Groupama

Groupama Sürüş Akademisi’yle ilgili görüşlerini aktaran Groupama Sigorta ve Groupama Hayat Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson, “Groupama Sigorta olarak bu anlaşmayı imzalamak bizi mutlu etti çünkü artık Türkiye’de yollar daha güvenli olacak. Kaza durumunda kasko sigortalımıza hasar ödemesi yapmakla yetinmiyor, her yıl yüzlerce cana mal olan kazaları önlemek amacıyla harekete geçiyoruz. Kasko branşında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olarak sigortalılarımıza zor yol koşullarında araç kullanırken uygulayacakları teknikleri öğreterek onları, ailelerini ve toplumu kazalardan korumayı hedefliyoruz. Adı üstünde, bu bir Akademi. Sürücü kursu değil. Burada çok özel ve teknik bilgiler uygulamalı olarak veriliyor. Intercity ile partner olmak bizim için çok iyi, çünkü aynı dili konuşuyoruz. Aynı vizyonu paylaşıyoruz. Bu merkezin uzmanlığı ile Groupama’nın yol güvenliği konusundaki deneyimini bir araya getirerek sinerji oluşturacağız. 11 sürüş akademisi ile ortak çalışmalar yürüten Groupama Grubu, bu alandaki deneyimini uluslararası arenada öncelikle Groupama Türkiye’ye aktaracak.’ dedi.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Intercity İstanbul Park’ı devraldığımız ilk gün itibariyle trafik terörüne dur demek için, Türkiye’nin en büyük yol ve sürüş güvenliği merkezi olan Intercity Sürüş Akademisi’ni hayata geçirdik. 2013 yılından bugüne kadar verdiğimiz eğitimlerle 100 bin sürücü ve yolcunun trafikte daha güvenli seyahat edebilmesine katkı sağlarken, maddi hasarlı kazalar ile oluşan yüz milyonlarca TL değerinde milli servetimizin kaybını önledik. Avrupa standartlarının da üstünde bulunan tesisimize, Fransa’da 11 merkezde eğitim veren Groupama Sürüş Akademisi’ni dahil etmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle Groupama tarafından uluslar arası alanda tercih edilen ilk ve tek sürüş akademisi olmak bizleri gururlandırdı. Ülkemizde trafik kültürünü oluşturmak adına çaba göstermeye, memleketimize fayda sağlamaya hız kesmeden devam edeceğiz.”

Groupama Sürüş Akademisi’nde eşsiz bir deneyim fırsatı 

Groupama Sürüş Akademisi’nde alanında uzman ve yetkin eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle katılımcılar otomobillerini daha iyi tanıyarak güvenli sürüş ile ilgili bilgilerini tazeleme imkanı buluyor.

Katılımcıların kendi araçlarıyla katıldığı ve ücretsiz olarak sunulan Groupama Sürüş Akademisi eğitimlerinde, çeşitli zemin koşullarında yapılan uygulamalar ile sadece araç hakimiyeti geliştirilmiyor, aynı zamanda trafikteki tehlikeleri algılama ve bu tehlikelere karşı önlem alma bilinci pekiştiriliyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)