İTÜ, Çevrimiçi Tanıtım Günleri’nde 20 Bin Aday Öğrenciye Ulaştı

tarafından
117
İTÜ, Çevrimiçi Tanıtım Günleri’nde 20 Bin Aday Öğrenciye Ulaştı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından üniversite adayları için düzenlenen İTÜ Tanıtım Günleri, 15-19 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İTÜ, yaşanan pandemi koşulları nedeniyle 2021 yılı “Tanıtım Günleri”ni çevrimiçi platformlara taşıdı. Toplam 20 bin aday öğrenciye ulaşan tanıtım etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

“İlklerin Üniversitesi İTÜ ile Gelecek Sensin” temasıyla Zoom platformu üzerinden gerçekleşen İTÜ Tanıtım Günleri’nde aday öğrenciler; İTÜ’deki tüm programlar, araştırma projeleri, girişimcilik ekosistemi, Erasmus imkânları, sosyal ve sanatsal alanlar, üniversitenin yurt ve burs olanakları hakkındaki sorularına canlı yayınlarda cevap buldu. Genel fakülte tanıtımlarının ardından adaylar, öğretim üyeleri tarafından verilen bölüm tanıtım sunumlarını dinleyerek üniversitenin bilimsel çalışmalarını ve araştırma ortamını yakından tanıma olanağı buldular.

İTÜ Çevrimiçi Tanıtım Günleri’nde 20 bin aday öğrenci 

2021 İTÜ Çevrimiçi Tanıtım Günleri etkinliğiyle ilgili değerlendirme yapan İTÜ İletişim Direktörü Adem Dönmez, online uygulamalar sayesinde Türkiye’nin her yerinden öğrenci ve velilerin, mesafeleri aşarak İTÜ’lü öğretim üyeleri, mezunlar ve öğrencilerle tanışma fırsatı yakaladığını söyledi. Dönmez; “İTÜ İletişim Direktörlüğü Tanıtım Ofisimiz tarafından bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen tanıtım günleri kapsamında 39 farklı bölüm tanıtımı gerçekleştirildi. Bunların dışında İTÜ’deki olanaklar, İTÜ KKTC ve İTÜ’de öğrenci olmanın ayrıcalıkları konularında üç farklı sosyal medya canlı yayını yaptık. Tanıtım haftamızda, üniversite sınavına hazırlanan gençlerimize, okulumuz hakkında en doğru kaynaklardan en güncel bilgilendirmeleri yapmaya gayret ettik. Böylelikle aday öğrencilerimiz çalışmalarına daha azimle ve hedeflerine inanarak devam edecekler,” dedi.

Tanıtım Günleri’ne katılan aday öğrencilerden ilgili oldukları bölümlere dair çok sayıda soru geldi. İTÜ Tanıtım Ofisi, tüm aday öğrencilerin sorularını uzman akademisyenlerle birlikte cevaplandırdı. Gelen sorular ve katılım yoğunlukları göz önüne alındığında; bilgisayar mühendisliği, yapay zekâ ve veri mühendisliği, mimarlık, endüstri mühendisliği, uçak mühendisliği, uzay mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik, makine mühendisliği gibi bölümlerin ön plana çıktığı görüldü.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı