Meigder’den Büyükşehir Belediyesine yapılan saldırıya kınama

tarafından
108
Meigder’den Büyükşehir Belediyesine yapılan saldırıya kınama

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’nden Mersin Büyükşehir Belediyesine karşı geliştirilen saldırı ve tahripler için bir kınama açıklaması yapıldı. Açıklama içerisinde şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesine karşı geliştirilen saldırı ve tahrip olaylarının benimsenecek bir yanı yok. İnsanların ekonomik kriz ortamında yaşadıkları sıkıntılara bir de işsiz bırakılmalarına ne kadar karşı isek, Mersin büyükşehir Belediyesine, mallarına saldırı ve tahrip edilmesine de o kadar karşıyız.
Eylemlerin güzel gösterilecek bir yanı yok, ancak, bu olaylar karşısında toplumun suskunluğu, demokratik tepki koymaması, saldırıları sıradanlaştıracağı gibi başka eylemcileri ve saldırganları da cesaretlendirecektir. Suçluları ve suçu meşrulaştıracaktır. Toplumumuzun sessizliğine karşın, saldırı olaylarını tiye alan, yandaş olan, saldırıya kılıf arayan, gazetecilerinde sağ duyulu olmaları ve doğruları kaleme almaları gerekmektedir. Basın içinde kamplaşmak, kötüyü övmek, Mersin’de huzurun temeline dinamit patlatmak olacaktır.
Bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için herkesi ve herkesimi sağduyuya davet ediyoruz. Saldırıyı yaşayan başta belediye çalışanları olmak üzere tüm yöneticilere ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e geçmiş olsun…

MERSİN – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)