Milletvekili Tuncer: “Mekanların kurallara uygun olarak açılması şarttır”

tarafından
106
Milletvekili Tuncer: “Mekanların kurallara uygun olarak açılması şarttır”

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, esnafın durumunu hatırlatarak, “esnaflarımızın mekanlarının kurallara uygun olarak tekrardan açılması, açmayacaksanız bu esnaflarımız öncelikli olmak üzere tüm esnaflarımıza asgari şartlarda geçinebilecekleri aylık yardım yapmanız şarttır” dedi.

 Amasya’da yaptığı ziyaretlerin ardından Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul çalışmalarına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, bir konuşma yaparak esnafın durumuna dikkat çekti.

“ESNAFLARIMIZI KAYBEDECEKSİNİZ”

Mekanların kurallar dahilinde açılması gerektiğini dile getiren Tuncer, “TBMM Genel Kurulunun çalışmadığı günlerde Amasya merkez ve ilçelerinde, il başkanımız ve ilçe başkanlarımızla birlikte esnaflarımızı ziyaret ediyor ve sohbet ediyoruz. Esnafımızın hali vakti hiç iyi değil. Kepenk kaptanlar, kapatmayla karşı karşıya kalanlar ve iş yerini devir etmek için ilan asanların sayısı hiçbir dönemde olmadığı kadar çoğalmış durumda. Pazartesinden cumaya, 5 gün boyunca siftah yapmayan esnaflarımız, elektrik faturasını ödeyemeyip elektriğinin kesilmesi ile karşı karşıya kalan esnaflarımız, doğalgaz faturasını emekli babasının kredi kartından çektiren esnaflarımız var. Bütün bunların dışında pandemi gerekçesi ile kapatılan ve iflasla karşı karşıya bırakılan önemli sayıda esnafımız var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın prensibinden yola çıkarak işyerleri pandemi nedeniyle kapatılan esnaflarımızın mekanlarının kurallara uygun olarak tekrardan açılması, açmayacaksanız bu esnaflarımız öncelikli olmak üzere tüm esnaflarımıza asgari şartlarda geçinebilecekleri aylık yardım yapmanız şarttır. Aksi halde orta direği kaybettiğiniz gibi esnaflarımızı da kaybedeceksiniz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı