Olimpik Anneler projesinin sporcularından Buse Naz Çakıroğlu Gümüş Madalya kazandı

tarafından
75
Olimpik Anneler projesinin sporcularından Buse Naz Çakıroğlu Gümüş Madalya kazandı

P&G’nin Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı Olimpik Anneler projesinin sporcularından Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 51 kiloda Gümüş Madalya kazandı. Çakıroğlu bu başarısıyla boksta Olimpiyat madalyası alan ilk kadın sporcu oldu

 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “Belki de sporun bu kadar geniş dallarına destek olan tek markayız. Sağlıklı bir nesil için sporun çok büyük bir önemi var ve çocuğun hayatındaki en önemli figür anne. Bu nedenle Olimpik Anneler projemizle Buse Naz Çakıroğlu ve onu bugünlere getiren annesi Duygu Çakıroğlu’na desteğimizi sunuyoruz. Buse Naz’ın elde ettiği Gümüş Madalya ise bugün hepimizin yüzünü güldüren, hem P&G ve Olimpik Anneler ailesini hem de tüm Türkiye’yi gururlandıran bir haber oldu.”

 

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble’ın (P&G) Olimpik Anneler projesiyle desteklediği 34 sporcu arasında yer alan Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Gümüş Madalya kazandı. Olimpiyat Oyunları’nda finale kadar yükselme başarısını gösteren Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 51 kilo boksta mücadele ediyordu. Çakıroğlu bu başarısıyla boks kategorisinde Olimpiyat madalyası alan ilk kadın sporcu oldu.  

 

Popüler branşlara olduğu kadar olimpik spor dallarına da destek olduklarını belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “Belki de sporun bu kadar geniş dallarına kapsamlı bir destek sunan tek markayız” dedi. Turnaoğlu şöyle devam etti: “Global anlamda 2012 yılında başlattığımız Olimpiyatlara olan desteğimiz, 2028 yılına kadar devam edecek. P&G Türkiye olarak biz de globalden aldığımız bu güçle Olimpik branşlara olan desteğimizi sürdüreceğiz. Sağlıklı ve özgüvenli bir nesil için sporun önemini biliyoruz ve çocuğun hayatındaki en önemli figür anne. Bu nedenle Olimpik Anneler projemizle Buse Naz Çakıroğlu’na ve onu bugünlere getiren annesi Duygu Çakıroğlu’na desteğimizi sunuyoruz. Buse Naz’ın elde ettiği Gümüş Madalya ise bugün hepimizin yüzünü güldüren, hem P&G ve Olimpik Anneler ailesini hem de tüm Türkiye’yi gururlandıran bir haber oldu. Biz tüm sporcularımıza inanıyoruz ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyoruz, Buse Naz da bu inancımızın en büyük temsili oldu. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.” 

 

Geçtiğimiz gün düzenlenen Olimpik Anneler ile İbrahim Çolak’ın final müsabakasını izleme etkinliğinde yer alan Buse Naz Çakıroğlu’nun Annesi Duygu Çakıroğlu “Çok gururlu ve mutluyum. Buse Naz göğsünde ay yıldızı taşımak adına hiç pes etmedi. Tüm dualarım onunla” demişti. Anne Çakıroğlu bunlara ek olarak kızıyla olduğu kadar tüm Kadın Boks Takımıyla gurur duyduğunu da eklemişti.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı