Zyxel ve ATEN’den Stratejik Ortaklık

tarafından
296
Zyxel ve ATEN’den Stratejik Ortaklık

Zyxel switch’lere entegre ettiği AV modu ile restoranlar, okullar ve futbol sahalarının video deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Zyxel Networks, bilişim teknolojileri alanında bağlantı ve profesyonel ses/video çözümleri sunan Tayvan menşeli ATEN International ile stratejik işbirliği yaptı. KVM switch (KVM anahtarı) sektörünün önde gelen firmaları arasından yer alan ATEN ve yapay zeka entegreli bulut tabanlı ağ çözümleri sunan Zyxel’in güç birliği ile kullanıcıların video izleme deneyiminin artırılması hedefleniyor.

ATEN, Türkiye’de birden fazla sunucu ya da PC’yi tek bir klavye, monitör ve mouse ile uzaktan yönetebilmeye imkan tanıyan KVM switch’leri dışında, Görsel-İşitsel Çözümler, Akıllı PDU’lar, Mobilite – USB ve Kablolama Çözümleri ile öne çıkıyor.

Zyxel Kurumsal Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal’ın verdiği bilgiye göre iki firmanın ürünlerinin entegrasyonu ile Zyxel’in katma değerli çözüm ortakları daha fazla ölçeklenebilirlik, kolay kurulum ve verimlilik gibi avantajlar elde edebilecek.

“Zyxel Networks olarak AV endüstrisindeki lider bir firma ile güçlerimizi birleştirdik” diyen Erünsal sözlerine şöyle devam etti:

“Pazarın ihtiyaçlarını analiz edip yeni ürünler geliştirirken bir yandan da teknoloji üreticisi konumundaki diğer firmalarla stratejik iş ortaklığı yapmaya özen gösteriyoruz. Böylece işletmeler için; ağ çözümleri ürün ailemizi daha fonksiyonel bir yapıya kavuşturuyoruz.”

ATEN Türkiye Satış Müdürü Doğan Sarı ise stratejik iş ortaklığı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Ses ve Görüntü teknolojileri ile IT bağlantı ve yönetim çözümlerinde uzmanlaşmış bir firma olarak, sektör liderlerinden Zyxel ile yaptığımız bu iş birliği ile AV over IP (IP üzerinden Ses ve Görüntü iletimi) teknolojilerinin kullanımını artırmayı ve daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık ile kurumlara verimli ve sorunsuz bir şekilde daha iyi bağlantılar kurabilmeleri için gerekli altyapıyı sunmayı hedefliyoruz.”

Güçlü Ağ Ortaklığı

Teknoloji dünyasında IP ve AV uygulamalarının her geçen gün daha çok iç içe geçtiğini belirten Erünsal sözlerine şöyle devam etti: IP tabanlı teknolojiler daha fazla ölçeklenebilirlik, daha az kablolama ve daha kolay kurulum avantajı sunuyor. AV / IT bağlantı ve yönetim çözümlerinde lider olan ATEN ile ortaklığımız neticesinde ağ altyapıların daha verimli bir şekilde yönetilmesi mümkün olacak. Esneklik ve maliyet avantajı ile şirketler daha verimli bir şekilde kendi iş süreçlerine odaklanabilecek, son kullanıcılar ise üst kalitede video izleme deneyimi yaşayabilecek.

Hepimizin bildiği gibi IP üzerinden AV’ye geçişteki zorluklar, çoğu zaman kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Ağdaki olası bir sorunu gidermek ise BT profesyonellerinin saatlerce zamanını alabilir.

AV Modu ile Gelen Esneklik

Zyxel’in switchlere entegre ettiği özel olarak tasarlanmış Ağa Bağlı AV modu, bu zorlukların üstesinden kolaylıkla gelir. Böylece okullardan, futbol sahalarına ve firmaların güvenlik kontrol merkezlerine kadar birçok alanda video oynatabilen duvar ekranlarının yönetiminde performans artışı sağlanır.

Network AV modu, Eylül ayı itibarıyla Zyxel’in GS2220 serisi GbE Layer 2 yönetilebilir switch’lerinin bünyesine entegre edilmiş olacak. XGS2210 serisi switch’lere ise yılsonuna kadar bu özellik eklenecek.”

ATEN Araştırma ve Geliştirme ve Küresel Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicholas Lin ise stratejik iş ortakları ile ilgili şöyle konuştu:

“ATEN üst seviyede entegrasyon deneyimini sunan Pro AV ve BT çözüm sağlayıcısıdır. Sektörde başarısını kanıtlamış, derin bilgi birikimine sahip IP Tabanlı Eternet Switch üreticisi Zyxel ile kurumlara; entegrasyon sürecinde minimum efor,yüksek kalitede ses ve video uygulama deneyimi yaşatmak istiyoruz.”

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)