TBMM Kit Komisyonunda, Şeker Fabrikaları Polemiği: CHP’li Tuncer, “Görevleri bir an önce satıp özelleştirmek. Gayet liyakatli bir yönetim var

tarafından
81
TBMM Kit Komisyonunda, Şeker Fabrikaları Polemiği: CHP’li Tuncer, “Görevleri bir an önce satıp özelleştirmek. Gayet liyakatli bir yönetim var

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Şeker Fabrikaları yönetiminin, fabrikaları çok güzel özelleştirdiğini ifade ederek, “Mevcut Genel Müdür ve yönetim kurulunun görevi bir an önce Türkiye Şeker Fabrikaları’nı satıp özelleştirmek. Gayet liyakatli bir yönetim var” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda, Türkiye Şeker Fabrikaları tartışması yaşandı. Komisyonda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Şeker Fabrikası’nın Genel Müdürü ve yönetim kurulu için “Liyakatsizler” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili komisyonda söz alan CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer de farklı bir yaklaşımla, şeker fabrikalarının yönetim kurulu ve Genel Müdürü’nü eleştirdi.

“GÖREVLERİ TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI’NI SATIP ÖZELLEŞTİRMEK”

Genel Müdür ve yönetim kurulunun görevinin fabrikaları özelleştirmek olduğu için aslında liyakatli kişiler olduğuna ve görevlerini iyi yaptığına vurgu yapan Milletvekili Tuncer, “Sayın Zonguldak Milletvekilimiz Deniz Yavuzyılmaz, kurumun yöneticileriyle ilgili, ‘Liyakatsizler’ diye bir görüşte bulundu. Ben o görüşe katılmıyorum. Sayın Genel Müdür de yönetim kurulu üyeleri de gayet liyakatli. Çünkü, sayın Genel Müdür’ün de yönetim kurulunun da görevi Türkiye Şeker Fabrikaları Kurumu’nu yönetmek, Türkiye’deki şeker pancarı üretimini arttırmak, şeker üretimini arttırmak, şekeri Türkiye’de stratejik bir ürün olarak korumak değil. Mevcut Genel Müdür ve yönetim kurulunun görevi bir an önce Türkiye Şeker Fabrikaları’nı satıp özelleştirerek, kurumun elini aynı Milli Piyango’da olduğu gibi boşaltmak. Kurum özelleştirme idaresine bağlı bir kurum olduğu için ve amacı da Türkiye’deki şeker fabrikalarının, kuruma ait 25 fabrikanın 10’unu sattılar, geri kalan 15’ini de bir an önce satmak olduğu için, sevgili vekilim kusura bakmayın. Gayet liyakatli bir yönetim var” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı